Teknologiakampus Turku käynnisti vuoden 2023 alussa TKI-palvelun (2023–2027), jonka tavoitteena on lisätä Turun yliopiston, Åbo Akademin, Turun ammattikorkeakoulun ja Yrkeshögskolan Novian osaamisen hyödyntämistä etenkin alueen pk-yrityksissä. Palvelu markkinoi korkeakoulujen tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-osaamista (TKI) alueen yrityksille sekä toimii yhteydenottokanavana korkeakouluyhteistyöstä kiinnostuneille yrityksille. Turun kaupungin rahoittaman palvelun avulla yritysten on mahdollista helposti löytää sopivimmat yhteistyökumppanit korkeakouluista.

TKI-seteli pk-yritysten ja korkeakoulujen yhteishankkeisiin – haku käynnissä!

TKI-palvelun kautta yrityksillä on mahdollisuus hyödyntää 5000 euron arvoinen TKI-seteli, joita jaetaan vuoteen 2027 saakka 100 000 euron edestä vuosittain. Seteliä voi hyödyntää yrityksen ja korkeakoulun yhteisen hankkeen kustannuksiin siten, että avustus on enintään 50 prosenttia hankkeen arvosta.

Vaikka palvelua koordinoi Teknologiakampus Turku, seteliin ovat oikeutettuja pk-yritykset toimialasta riippumatta.

Seteliä voi käyttää seuraaviin tarkoituksiin:

 • Tutkimushankkeet
 • Analyysipalvelut
 • hankehakemusten laadinta
 • Opinnäytetyöt

TKI-seteliin liittyen sovelletaan lisäksi seuraavia ehtoja:

 • Yrityksen tulee olla kooltaan pk-yritys (liikevaihto enintään 50 miljoonaa euro per vuosi, henkilöstöä enintään 250). Myös mikroyritykset ovat oikeutettuja TKI-seteliin.
 • Yhteistyöhanke tulee toteuttaa jonkun/joidenkin seuraavista korkeakouluista kanssa: Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu, Yrkeshögskolan Novia.
 • Setelin arvo on enintään 5000 euroa per hanke (rajoitus: yksi seteli per yritys per vuosi)
 • Setelin rahoitusosuus hankkeesta on enintään 50 prosenttia.
 • Mikäli hankkeessa on mukana kaksi tai useampia yrityksiä, hankkeelle voidaan myöntää ”bonusseteli” (yritysten vähintään 50 prosentin omarahoitusosuus voimassa)
 • Seteli on de minimis -tukea, yritys vastaa saadun tuen raportoinnista
 • Seteli maksetaan aina korkeakoululle, eli se soveltuu vain hankkeisiin, joissa yritys ostaa palvelun korkeakoululta

Käynnissä on jatkuva haku, ja seuraavaksi käsitellään 31.03.2023 mennessä saapuneet hakemukset. Tällä kyseisellä kierroksella jaetaan enintään kymmenen 5000 euron arvoista seteliä. Avustusten myöntö tapahtuu huhtikuun aikana.

Hae TKI-seteliä täyttämällä oheinen hakulomake.

TKI-palveluun ja TKI-setelin hakuun liittyen, olethan yhteydessä meihin:

Marko Kelahaara
Asiakkuuspäällikkö
+358 44 715 0291
marko.kelahaara@turkubusinessregion.com

Mikko Helle
Tutkimuspäällikkö
+358 40 548 4588
mikko.helle@abo.fi

TKI-palveluhankkeen 2023–2027 toteuttavat Teknologiakampus Turun korkeakoulut ja Turku Science Park Oy, ja hankkeen rahoittaa Turun kaupunki.