Beyond 2030 Challenge -tiedekilpailuun etsitään opiskelijamentoreita

  • Teknologiakampus Turku hakee korkeakouluopiskelijoita mentoreiksi toisen asteen opiskelijoiden Beyond 2030 Challenge-tiedekilpailuun.
  • Ensi elokuussa alkava Beyond 2030 Challenge on kilpailu, joka kannustaa lukion ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoita sukeltamaan tieteen ja teknologian maailmaan.
  • Kaikille Suomen toisen asteen opiskelijoille suunnatun kilpailun kunnianhimoisena tavoitteena on löytää luovia ratkaisuja, jotka voivat pelastaa planeetan ja ihmisen.

Kilpailutiimien työskentelykieli voi olla suomi, ruotsi tai englanti. Tiimien mentoreiksi voivat hakea kaikki Turun yliopiston, Åbo Akademin, Turun Ammattikorkeakoulun ja Yrkeshögskolan Novian tekniikan ja luonnontieteiden alojen opiskelijat. Mentoreita valitaan yhteensä 20-30 riippuen lopullisten tiimien lukumäärästä. Mentorit valitaan soveltuvan opiskelutaustan ja ilmoittautumisjärjestyksen perusteella. Jos mentoreiksi hakee kilpailutiimien määrän ylittävä määrä korkeakouluopiskelijoita, tehdään valinnat soveltuvan opiskelutaustan lisäksi haastattelujen pohjalta.

Mentoreilta edellytetään sitoutumista oman projektitiimin sparraamiseen, tukemiseen ja auttamiseen koko kilpailun ajan. Mentoreiden tulee osallistua erikseen järjestettävään yhteiseen kick-off -tilaisuuteen sekä tavata tiiminsä kanssa vähintään kahdesti ensimmäisen ja toisen projektivaiheen aikana. Ensimmäinen projektivaihe on 1.11.–10.12.2021 ja toinen projektivaihe 17.1.–16.3.2022.Tarkemmat ohjeet mentoreiden tehtävistä jaetaan kick-off -tilaisuudessa, jonne lähetetään erillinen kutsu mentoreiksi valituille.

Miksi kannattaa hakea mukaan?

  • Pääset mukaan ensimmäiseen Suomessa järjestettävään julkishallinnon, koulutussektorin ja yksityisten yritysten yhteiseen tiedekilpailuun.
  • Pääset kannustamaan nuoria löytämään tekniikan alan ja luonnontieteiden jatko-opiskelumahdollisuudet.
  • Saat jakaa omaa osaamistasi ja toimia roolimallina toisen asteen opiskelijoille ja innostaa heitä hakeutumaan tulevaisuuden tekijäksi tekniikan ja luonnontieteiden aloille.
  • Saat innostavan kokemuksen intensiivisestä innovointi- ja työskentelyprojektin johtamisesta tekniikan alalla.
  • Projektitiimisi onnistuessa, myös sinä onnistut ja pääset nauttimaan hienosta kilpailukokemuksesta juhlallisine loppugaaloineen yhdessä tiimisi kanssa.

Ilmoittaudu mentoriksi viimeistään 1.10.2021: ilmoittautumislinkki

Teknologiakampus Turun koulutuspäällikkö Sari Stenvall-Virtanen ottaa kaikkiin hakijoihin yhteyttä 11.–13.10.2021 välisenä aikana. Mentoreiden kick-off -tilaisuus järjestetään 14.10.2021.

Lisätiedot kilpailusta ja aikataulusta: www.turku.fi/beyond2030

Ensimmäisen Beyond 2030 Challengen tunnelmia voit käydä katsomassa täältä: Beyond 2030 Challenge.

Lisätiedot: Sari Stenvall-Virtanen, 040 501 3757, sari.stenvall-virtanen@utu.fi